Napirend kialakítása 3 hónaposan

2013-10-05
2013 Okt 05

Először is szeretném elmesélni hogy kipróbáltam anyukám zongoráját. Izgis volt! :-)

Valamennyire kialakult egy rendszer a délelőttökre, de a délután még nem igazán… Ezért anyukám kicsit rásegít. Most így néz ki egy napom: már csak 5-ször eszem egy nap.

Reggel 7 óra körül ébredek. Már egész hosszan nézegetem a zenélő-forgó játékot az ágyam fölött, így nem csapok nagy lármát reggel. Reggeli után még 2 forgatókönyvet ismerek: vagy elalszom a szüleim ágyában (mert ott kapok reggelit) és ott alszom még 1-2 órát, vagy felöltözünk, és a nappaliban alszom 1 órát. Ez attól függ mennyire vagyok álmos. No meg a hálószobai alvásnak van még egy előnye, pl. ha anyukám este sokáig fent van (miután én elalszom) akkor ő is alszik velem még egy kicsit. Szeretem a reggeli öltözést, mert mindig van egy kis játékidő a pelenkázón miután együtt elhúzzuk a függönyöket és kinézünk a kertbe.
Ezzel indul a nap.

Általában 10 óra körül szoktam tízóraizni, aztán játszunk és újra alszom egy órát ebéd előtt.

Az ebéd általában 1-2 órakor van (mert ugyebár későn kelek). Ebéd után elmegyünk sétálni kb. 2 – 2,5 órára. Na ezalatt az idő alatt én végig alszom a babakocsiban. A délutáni séta nélkül még nem tudok délután egy nagyot aludni, pedig anélkül estére elég nyűgös lennék…

A sétát követő ébredéskor kapok uzsonnát. Ilyenkor igen jó étvágyam van. Itt van kb. másfél óránk az esti programig. Általában játszom Apuval, Anyuval és ilyenkor szoktam a legtöbbet gyakorolni a játékok megfogását.

8-9 órakor végre kezdődik az esti program! Az est fénypontja! Először is szeretek meztelenkedni a pelenkázón. Azután jön Anyu babamasszázsa, és megyünk fürdeni. Teljesen el tudok lazulni a meleg vízben. A szüleim nem cicóznak a vízi hőmérővel, érzésre is nagyon jól eltalálják a víz hőmérsékletét. Fürdés után Apu is átmasszíroz! Kapok pelust, pizsit, hálózsákot, vacsit, és jöhet az alvás.

Az alvás még nem mindig megy egyedül. Vannak időszakok, mikor az anyukám ölében alszom el a büfizés alatt, van amikor már a vacsorán bealszom… de arra törekszünk, hogy az ágyamban egyedül aludjak el. Most még Anyu vagy Apu ott van velem amíg igénylem, de egyre többször eltűnnek, és olyankor én egyedül elalszom. Szeretnék megtanulni egyedül elaludni, de ez nagyon nehéz dolog ám… Minden esetre rajta vagyunk. Általában 10 óra körül alszom el, és alszom reggelig. Szüleim szerint álomszuszék vagyok, nagyon szeretek aludni. :-)

Mindkét Nagymamám eljön hozzám egy héten egyszer és egy egész délutánt töltenek velem! Olyankor Anyukámnak is van ideje más dolgokra.